Gezinspraktijk Zentastisch | Over mij
21668
page-template-default,page,page-id-21668,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Over mij

Gezinspraktijk Zentastisch - Chantal Drummen | Nicole Coolen Fotografie

Mijn naam is Chantal Drummen. Ik ben getrouwd en heb twee lieve, enthousiaste, grappige en soms een beetje ondeugende jongetjes.

Ik heb een bachelor in Life Sciences en na mijn opleiding ben ik direct begonnen te werken op de afdeling Klinische genetica van Maastricht UMC+. Daar probeer ik de genetische oorzaak te achterhalen van bepaalde ziektes van de patiënten. Dit is zeker interessant werk. Maar na 10 jaar te hebben gekeken naar de werking van het lichaam wilde ik mezelf verrijken door te gaan kijken naar de geest. Ik wilde heel wat anders en uit mijn comfort zone stappen. Omdat ik mijn kinderen en hun ontwikkeling heel leuk vind, maar ook zie waar zij wel eens tegenaan lopen of waar ik als ouder tegenaan loop, ben ik een opleiding Kindercoaching op HBO niveau begonnen.

Mission statement

Als moeder en als coach zie en ervaar ik hoe de huidige snelle maatschappij invloed heeft op het kind, de ouder en het gezin. De maatschappij (bijvoorbeeld het prestatie gericht zijn, je voldoet als je doet, het altijd leuke vriendje moeten zijn en het altijd bereikbaar naast nog alle andere (sociale) verplichtingen), vraagt van kinderen dat ze veel meer moeten kennen, kunnen en doen en dit allemaal tegelijk. Hierdoor krijgen ze veel meer indrukken op een dag. Dit kan druk en stress met zich meebrengen, en hoe gaat een kind hiermee om?

Ik heb het tot mijn missie gemaakt om ouder en kind te helpen in deze snelle maatschappij. Dit wil ik doen door het kind aan de ene kant de stille plek in zich te laten vinden en aan de andere kant zijn kracht te laten ontdekken, zodat ze daar de rest van hun leven profijt van kunnen hebben. Ouder en kind wil ik helpen door hen bewust te maken van hun verbinding/relatie, die er eigenlijk altijd is maar soms wordt overschreeuwd door het snelle leven van nu en beelden die we hebben van wat het zou moeten zijn.

Daarnaast ben ik Mind-walk trainer. Mind-Walk® bied ik nu aan voor volwassenen; gericht op ontmoeten en ont-moeten. Ook geef ik een mindfulness gebaseerde cursus voor kinderen die gericht is op het vergroten van zelfvertrouwen en waar ontspanning, bewustwording, acceptatie en focus op een luchtige en spelenderwijze wordt gebracht naar de kinderen. Om zo extra sterk in de maatschappij van nu te staan.