Gezinspraktijk Zentastisch | Kindercoaching
21684
page-template-default,page,page-id-21684,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Kindercoaching

Wat is oplossingsgerichte kindercoaching?

Coaching is een breed begrip en wordt ook op veel verschillende manieren gebruikt. Bij oplossingsgerichte coaching wordt er veel aandacht besteed aan de oplossing. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van kwaliteiten, talenten en vaardigheden die het kind al in zich heeft. Want alles dat aandacht krijgt groeit! Wanneer het kind zijn eigen kracht en talent ontdekt, kan het weer verder zelf ontplooien. Want ik geloof erin dat alles stroomt. Er is altijd een verandering en een kleine verandering leidt tot een groot resultaat. Met meer veerkracht, zelfvertrouwen en bewust zijn van eigen talenten, kunnen kinderen in de toekomst ook zelf oplossingen bedenken bij moeilijke situaties.

Gezinspraktijk Zentastisch - Chantal Drummen | Nicole Coolen Fotografie
Waarbij kan een kindercoach helpen?

Kinderen ontwikkelen vanzelf en ieder op een eigen manier en tempo. Maar soms struikelt een kind in zijn ontwikkeling; er vindt iets plaats thuis of op school of het kind zit zichzelf in de weg waardoor de ontwikkeling niet meer vanzelf gaat. Je ziet je kind veranderen. Je kind wordt stiller, kruipt meer in zijn schulp, slaapt  slechter of wordt juist heel snel boos, maakt veel ruzie en voelt zich niet  begrepen.  Soms kunnen kinderen juist zelf hobbels in de weg leggen, in de vorm van bijvoorbeeld perfectionisme, faalangst en rommelgedachtes. 

Als  opvoeder heb je zorgen die vaak nog eens worden bevestigd door je omgeving. Als opvoeder doe je onderzoek op internet, vraagt raad bij familie, vrienden of school. Je probeert het eerst zelf maar bij sociaal-emotionele zorgvragen of gedragsproblemen wordt het vaak wat ingewikkelder. Het probleem of levensles blijft bestaan. Je wilt hulp, je wilt dat je kind weer in zijn eigen kracht staat en zich bewust is van zijn eigen talenten.

Dan zou oplossingsgerichte kindercoaching kunnen helpen. Herken je dit of wil je gewoon dat jouw kind in zijn kracht staat, maak dan gratis en vrijblijvend een ontmoetingsgesprek. Mocht je toch twijfelen dan kunt je altijd even contact opnemen. Mocht uit ons contact blijken dat ik jullie niet kan helpen met deze levensles, dan kan ik jullie eventueel doorverwijzen. Voor mij is het belangrijkste dat het kind wordt geholpen.